מכתב המלצה | עיריית גבעתיים

‏23 יוני 2016  הזנה בצהרוני גבעתיים – המלצה על צור טהון:  עבודתו של צור כיועץ הזנה בצהרוני גבעתיים החלה באפריל 2015. הצורך ביועץ הזנה לצהרונים עלה בעקבות המצב הלא משביע רצון של התזונה בצהרונים, חברות ההזנה, הקשר עימם, הרכב המזון, השאיפה למזון בריא ולא מעובד ועוד. צור השתלב כבר בעת כתיבת מכרז הצהרונים, בו יצר סטנדרט מחייב מהמפעיל. לצור היכרות מעמיקה עם חברות ספקי המזון המובילים מתוקף עבודתו רבת השנים בתחום זה. הסטנדרט שנקבע הינו תוצר של העלאת האיכות, התאמה להנחיות משרד הבריאות, משרד החינוך, תכנית "לאכול ולגדול" והתאמה בין הצרכים והרצונות למגבלות הקיימות. בנוסף להיכרותו עם החברות ועל מנת לבחור בחברות המובילות סייר צור במפעלים השונים גם במהלך הכנת המכרז לצורך עמידה על איכות עבודתם לעת הזו.  לאחר קביעת תפריט ראשוני, ומתוך האג'נדה שלנו לשיתוף ההורים, הוביל צור  ערב טעימות בו הציגו כלל חברות ההזנה את מרכולתן, לאירוע הוזמנו כ- 100 הורים וילדים, טעמו מן המזון, מילאו משובים ודירגו את המנות, כאשר מה שעמד בבסיס הרעיון הוא בניית תפריט בשיתוף ההורים ועל סמך תוצאות הטעימות. אחת המסקנות מאירוע הטעימות הייתה החלפת חברת הזנה באחרת בשל אי עמידה בציפיות ובצורך. הקשר השוטף בנושא ההזנה בין בעלי התפקידים בעמותה, להורים ולמפעיל מוסד באמצעות פורום הזנה שנוסד ונפגש אחת לרבעון לערך ומטרתו היא עדכון המשתתפים בתוצאות הביקורות השבועיות שעורך צור בגנים, התפתחויות בתחום ההזנה, מעקב אחר השינויים והשיפורים עליהם הוסכם בפורום הקודם, העלאת בעיות ורצונות על ידי ההורים ומתן מענה לכל נושא. בשוטף צור מסייר בצהרונים מדי יום, עורך תצפיות על הצוות, על אופן הגשת המזון, על המסרים הנלווים סביב העניין, ההתייחסות של הצוות למזון ולאכילה, מדריך את הצוותים, מאיר את עיניהם, פותר בעיות מקומיות הן בתחומי המזון והן בתחומי רצון או אי רצון של ילדים לאכול מזון כזה או אחר, עורך ביקורות ומדווח. בנוסף יזם צור ערב הדרכה להורים בנושא תזונה בריאה, הוביל פרויקט "הורים טועמים" בו הורים מוזמנים לאכול ארוחת צהרים עם ילדיהם בגן, סיורי הורים במפעלי הזנה וקידום יוזמות שונות. היום, כאשר נכנסים לצהרון בשעת ארוחת הצהרים, התמונה שנגלית היא שהצוות יושב עם הילדים לאכול, מעביר מסרים חיוביים אודות האוכל, בתחילת הארוחה מוגשים על השולחן מנות ירקות ססגוניות, כשהילדים אוכלים מהם קודם כל ורק לאחר מכן מקבלים את המנות העיקריות (חלבונים תחילה). התפריט משלב מנות בריאות ולא מוגש כלל מזון מעובד. כאשר קיים ויכוח סביב מנה מסוימת, דנים ומוצאים לה תחליף. מפעילי הצהרונים מכירים בסמכותו המקצועית של צור ומשתפים פעולה כיוון שהבינו שיש לכך תמורה - ההורים מרוצים לרוב מן התוצאות והכי חשוב שהילדים אוכלים יפה ונהנים.

רשומות פופולריות